nieuws

Intenties Starwoord met Golden Tulip goed

Hotel

Vandaag start een delegatie van Starwood Capital met het uitgebreide boekenonderzoek bij Golden Tulip. Zowel bij het hoofdkantoor in het Zwitserse Lausanne als in Amersfoort komen experts onderzoek doen naar de status van Golden Tulip. Golden Tulip noemt de intenties van Starwood Capital goed, maar moet nog kennisnemen van de exacte plannen.

Intenties Starwoord met Golden Tulip goed

Dit zegt Haike Blaauw in een reactie op de overname van Golden Tulip door Starwood Capital. Hij is Senior Vice President van Golden Tulip Hospitality Group. Starwood Capital is volgens Blaauw wel een partij die Golden Tulip weer vlot kan trekken. ‘Het is een kapitaalkrachtige organisatie die verstand heeft van hotellerie. Voor ons een goede combinatie.’

De angst van de franchisers dat Starwood Capital als investeringsmaatschappij Golden Tulip na een oppoetsbeurt weer snel zal verkopen, deelt Blaauw niet.

Teleurgesteld

‘Ik begrijp dat de franchisers teleurgesteld zijn. Ze hebben natuurlijk zelf ook een bod uitgebracht. Maar Starwood wil de Nederlandse hoteliers graag bij elkaar houden. De intenties zijn echt goed. En als groep staan de franchisers behoorlijk sterk in hun onderhandelingen. Het is een grote club die belangrijk is voor het merk Golden Tulip.

Reageer op dit artikel