nieuws

Internet belangrijkste zoekbron hotelgasten

Hotel

Uit een wereldwijd onderzoek blijkt dat reizigers als eerste op het internet zoeken naar slaapplaatsen. Bijna eenderde van alle respondenten gebruikt als eerste het internet om een hotel te vinden. Op de tweede plaats staan referenties van vrienden en collega’s.

Internet belangrijkste zoekbron hotelgasten

Volgens Sheri Lambert van onderzoeker Reuters Synovate blijkt hoe belangrijk het internet is voor hotels. Sommige grote hotelketens huren mensen in om de belangrijkste recensiesites in de gaten te houden. Maar volgens Sheri kunnen kleinere hotels ook niet om het internet heen.

Draadloos internet

Bijna de helft van alle respondenten gebruikt het internet om hotels te vergelijken. Maar tien procent kiest het eerste goede hotel waar ze op stuiten. Ongeveer 47 procent kijkt voordat ze een hotelkamer boeken of het hotel draadloos internet aan zijn gasten aanbiedt.

Het onderzoek werd gehouden door Reuters Synovate onder 6.300 mensen in tien landen, te weten: Brazilië, Canada, Frankrijk, Hong Kong, Indonesië, Japan, Maleisië, Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

De onderzoekers wilden weten weten hoe reizigers hun hotel kiezen en welke extra functionaliteiten voor hen belangrijk zijn.

Reageer op dit artikel