nieuws

Jan-Arjen Plas wint MH Kennistest ondanks autopech

Hotel

Jan-Arjen Plas heeft de Misset Horeca Kennistest voor medewerkers gewonnen. Het mag een wonder heten dat de in Drachten woonachtige Plas de finale op de Horecava kon spelen. Een lekke band gooide op weg naar de finale bijna roet in het eten.

Jan-Arjen Plas wint MH Kennistest ondanks autopech

Door een lekke band arriveerde Plas slechts enkele minuten voor de start van de grote finale op de Horecava. In een bloedstollende finale rekende hij vervolgens af met de winnaar van vorig jaar, Everline Kok-Gernaat. Een extra vraag moest de beslissing brengen in de finale waarbij Gerhard Golstein eerder afhaakte.

Jan-Arjen Plas, kok bij restaurant Peizer Hopbel in Drachten, stond direct na afloop wat onwennig met de cheque van duizend euro in zijn hand. ‘Ik sta nog te trillen’, was zijn eerste reactie na de zenuwslopende finale.

‘Het scheelde niet veel. Met het gewonnen geld ga ik mijn huis inrichten, want ik woon net op mijzelf. Ik heb de online test wel honderd keer gespeeld de afgelopen maanden’, aldus de winnaar. Verliezend finalist Kok-Gernaat speelde de test meer dan duizend maal. Ondanks fanatiek spel leverde het geen prolongatie van de titel op.

Winnaar Plas kreeg naast duizend euro ook een stageplaats bij één van de Alliance-restaurants in ons land. Deze extra prijs, beschikbaar gesteld namens de bekende horecaondernemer Peter Klosse (Echoput, Hoog-Soeren), werd ook uitgereikt aan de andere spelers, Kok-Gernaat en Golstein.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel