nieuws

Jan Hein Simons opvolger van Arco Buijs bij NH

Hotel

Jan Hein Simons is per direct benoemd tot de nieuwe topman van NH Hoteles in de Business Unit Benelux, UK, Frankrijk & Afrika. Hij volgt hiermee Arco Buijs op die naar het Duitse Steigenberger vertrekt. Simons krijgt hiermee de leiding over 55 hotels binnen zes landen.

Jan Hein Simons opvolger van Arco Buijs bij NH

De 51-jarige Nederlander Jan Hein Simons heeft gedurende zijn achttien jaar bij NH Hoteles, achtereenvolgens in Nederland, Tunesië, Spanje en Duitsland gewerkt. Zijn laatste functie als Managing Director van de Business Unit Duitsland en Polen vervulde hij vanaf 2006. Tevens vervulde hij eerder een belangrijke rol in de integratie van NH Hoteles in de Benelux & Duitsland.

Na zijn opleiding aan de Hotelschool Maastricht en een Master’s studie aan de FIU in Miami (VS) begon Simons in 1983 zijn carrière bij Stouffer Hotels in de VS. Eind 1988 startte hij in Nederland bij Radisson SAS om vervolgens in 1992 bij Golden Tulip leiding te gaan in Golden Tulip Jan Tabak (‘93-’98) en Golden Tulip Carthage Tunesië (’98-’00).

Van 2001 tot 2003 is Simons vanuit Madrid verantwoordelijk geweest voor de integratie van – door NH Hoteles – nieuw aangekochte hotels (60+ hotels in de Benelux en 65 hotels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). In 2003 vestigde Simons zich vervolgens in Duitsland om operationeel leiding te gaan geven aan de Business Unit Duitsland en Polen.

Reageer op dit artikel