Japanners gek op Nijntje-hotelkamer

Japanners gek op Nijntje-hotelkamer

De Nijntje themakamer op de 13e etage van het NH Hotel aan het Jaarbeursplein in Utrecht wordt vooral geboekt door Japanners. Zij zijn helemaal idolaat, zo blijkt, van het door Dick Bruna gecreëerde figuurtje.

De kamer is op-en-top Nijntje. Nijntje-beddensprei, Nijntje-kussen, Nijntje-kapspiegel, Nijntje-klok, Nijntje-douchegordijn, Nijntje-schoenenbox, Nijntje-kapstok en natuurlijk Nijntje zelf, in reuzenformaat. De liefhebber komt helemaal niets te kort.

De Nijntje-kamer is de laatste van de acht hotelkamers die zijn ‘opgepimpt’ door zeven grote Utrechtse musea. Het Centraal Museum, waar het Dick Brunahuis onder valt, is verantwoordelijk voor de inrichting van de Nijntjekamer op het Jaarbeursplein.

Wie de Nijntjekamer boekt, krijgt er een gratis toegangsbewijs bij voor het Brunahuis. En een informatiepakket over ’de 7e hemel’, het project van de zeven Utrechtse musea, die allemaal wat te vieren hebben.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.