nieuws

Japans hotel met Nederlandse naam voor Okura

Hotel

Okura heeft een Japans hotel met een Nederlandse naam toegevoegd aan het portfolio. Met ingang van 1 april 2012 gaat Huis ten Bosch verder onder de vlag van de keten, die in Nederland één vestiging heeft.

Japans hotel met Nederlandse naam voor Okura

Een Nederlandse naam voor een hotel dat op en top Japans is. Dat gaat op voor Huis ten Bosch in het Japanse Nagasaki, nu nog opererend onder de vlag van Kyushu Railway Company (JR Kyushu).

‘Het ligt in een gebied dat door de Japanners zelf wordt omschreven als een Europees resort’, legt marketing en communications officer Saskia van de Sanden van Okura Amsterdam uit.

Huis ten Bosch is gebouwd in de stijl van een 17e eeuwse Nederlandse stad. De voorgevel vertoont gelijkenis met het Centraal Station van Amsterdam. Het hotel telt 330 kamers en suites en is gelegen in een gedeelte van de haven waar grote delen van Nederland zijn nagebouwd.

Het resort streeft ernaar het meest bloemrijke resort in de wereld te worden. Ieder jaargetijde maakt het een ware transformatie door om zich aan te passen aan de seizoenen.

Okura beschikt wereldwijd over 22 hotels. Daarvan zijn er vijftien gevestigd in Japan, twee op Hawai, twee in China, twee in Korea en één in Nederland.

Reageer op dit artikel