nieuws

Johan Agricola voorzitter Relais & Chateaux Benelux

Hotel

Johan Agricola van Kasteel Engelenburg in Brummen is benoemd tot nieuwe voorzitter van Relais & Chateaux Benelux. Agricola werd in Brussel gekozen voor de Benelux-leden van de hotel- en restaurantorganisatie.

Johan Agricola voorzitter Relais & Chateaux Benelux

Met een nieuwe voorzitter is ook een nieuw bestuur aangetreden. Vice-voorzitter is Julien Lahire van Moulin Hideux in de Ardennen. Penningmeester is Marc Alofs, directeur van La Butte aux Bois in Lanaken (Belgisch-Limburg), net over de grens bij Maastricht.

‘We hebben als nieuw bestuur voor dit jaar en voor 2012 een aantal mooie evenementen en promotieactiviteiten in de planning staan. Daarmee willen we Relais & Chateaux in Nederland, België en Luxemburg meer onder de aandacht brengen’, aldus de kersverse voorzitter Johan Agricola.

Relais & Chateaux Benelux bestaat momenteel uit tien leden: vier in Nederland, vier in België en twee in Luxemburg. De Nederlandse leden zijn Inter Scaldes (Kruiningen), Savelberg (Voorburg), De Librije (Zwolle) en Kasteel Engelenburg (Brummen).

Wereldwijd zijn er bijna vijfhonderd hotels en restaurants in 60 landen uitverkoren om lid te worden van Relais & Chateaux. Het nieuwe bestuur heeft zich als doel gesteld in 2013 tien Nederlandse leden te hebben.

Jaume Tàpies, International President van Relais & Chateaux beschouwt de Benelux als een belangrijke markt. ‘De opening van onze Benelux-vertegenwoordiging in Brussel vorig jaar was de eerste stap in onze strategie. We zullen onze promotie-inspanningen in deze landen, en vooral in Nederland, voortzetten, evenals de ontwikkeling van het aantal leden’, aldus Tàpies.

Tàpies vervolgt: ‘ Tijdens het congres in Lissabon, dat van 13 tot 15 november wordt gehouden, zullen vier nieuwe Benelux leden bekend worden gemaakt, twee in Nederland, één in België en één in Luxemburg’.

Relais & Chateaux is volgens eigen zeggen een exclusieve collectie van vijfhonderd van de beste hotels en gourmet restaurants in zestig landen. Opgericht in Frankrijk in 1954 stelt Relais & Chateaux zich tot doel haar unieke Art de Vivre wereldwijd uit te dragen, door bijzondere locaties met een uniek eigen karakter te selecteren.

Johan Agricola in Misset Horeca Live

Reageer op dit artikel