nieuws

Jonnie Boer openhartig over financiële problemen

Hotel

Alsof de FIOD kwam binnenvallen.’ Jonnie – en Thérèse – Boer vertelden afgelopen zaterdag in de Telegraaf openhartig over de moeilijke periode die ze achter de rug hebben.

Jonnie Boer openhartig over financiële problemen

Ruim een jaar vocht het paar tegen grote financiële problemen. Die waren zo ernstig dat het er zelfs even op leek dat De Librije eind 2011 niet zou halen. ‘De eerste signalen kwamen eind 2010 van leveranciers’, aldus Jonnie Boer in de krant. ‘Ze vroegen zich af waarom de facturen niet werden betaald. Ietwat pissig bel je dan de boekhouding en krijg je te horen dat er even geen geld is.’

Hij vervolgt: ‘Rente en aflossingen wurgden ons langzamerhand. Vervolgens zit je opgezadeld met een overschrijding van 2,5 miljoen euro. Dan vervloek je die voormalige gevangenis wel even.’

In die gevangenis opende het echtpaar Boer een hotel. Deze was begroot op 6 miljoen euro, maar kwam uit op ruim 8,5 miljoen euro. Boer: ‘Het eerste jaar hadden we ook nog aanloopverliezen van bijna twee ton. Het fundament onder De Librije begon te piepen en te kraken.’

Mede dankzij zakenrelatie Ron Wensink werden de financiële problemen overwonnen. Zo werden eind mei 30 van de 120 arbeidscontracten niet verlengd. Nu is het fundament onder het driesterrenrestaurant volgens Jonnie en Thérèse Boer weer ‘steviger dan ooit’.

Reageer op dit artikel