nieuws

Joris Kuiper verslaat titelverdediger bij MH Kennistest

Hotel

In een zenuwslopende finale met louter Friese leerlingen was het een nek aan nek-race tussen Kuiper en De Vries. Een extra vraag bracht de beslissing waardoor Kuiper met de felbegeerde cheque van duizend euro aan de haal ging.

Joris Kuiper verslaat titelverdediger bij MH Kennistest

‘Dit was enorm spannend. De finale winnen van klasgenoot Siep is geweldig. Het is leuk dat zo’n test wordt georganiseerd’, was de eerste reactie van winnaar Kuiper.

De nummer twee, Siep de Vries, moest hierdoor zijn titel als slimste student afstaan aan zijn klasgenoot op het Friesland College in Leeuwarden. Beide finalisten waren op en top geprepareerd voor de strijd, compleet met speciaal gedrukte t-shirts.

General manager Roberto Payer van Hilton Amsterdam bood de vier finalisten extra prijzen aan. Zo kreeg nummer vier, Michiel Oosterop, een dinerbon voor restaurant Roberto’s. Nummer drie Glenn Willemsen krijgt een overnachting in een luxe kamer van Hilton Amsterdam en verliezend finalist Siep de Vries mag een nachtje slapen in de junior suite. Daarnaast nodige Payer alle klasgenoten en docenten van Kuiper en De Vries voor een borrel in de bar in het Hilton Amsterdam.

De Misset Horeca Kennistest is een samenwerking tussen het Horeca Branche Instituut (HBI) en Misset Horeca, met ondersteuning van Edu Actief. De finalisten van de test kwamen voort uit de online test die van half oktober tot en met half december is gespeeld.

Meer nieuws van de Horecava:

Reageer op dit artikel