nieuws

Journalist gecastreerd en gedood in hotel VS

Hotel

De prominente Portugese journalist en homoactivist Carlos Castro (65) is in de nacht van vrijdag op zaterdag op gruwelijke wijze gedood in New York. Hij werd naakt gevonden in zijn hotel met een afgehakt scrotum. Hij zou flinke klappen op zijn hoofd hebben gehad, meldden Amerikaanse media zaterdag.

Journalist gecastreerd en gedood in hotel VS

Een vriendin van Castro werd vrijdagavond ongerust toen ze hem niet kon bereiken en ging naar het hotel. Daar kwam ze in de lobby de vermeende vriend van Castro tegen, een Portugees model en realityster, die met de journalist in het hotel verbleef. Hij zou in paniek op haar vraag waar Castro was, hebben geantwoord dat hij ,,de kamer niet meer verlaat”. Daarop zijn hotelmedewerkers naar de kamer gegaan waar ze het ontzielde lichaam van de journalist aantroffen.

Het model werd later in een ziekenhuis aangetroffen met zijn polsen doorgesneden. Hij is gearresteerd en wordt in een ander ziekenhuis onderworpen aan een psychiatrisch onderzoek.

Castro maakte naam als interviewer van prominente personen. Hij had onlangs zijn 35-jarig jubileum gevierd. Castro werkte voor zowel kranten als tijdschriften en de televisie. Hij heeft ook gedichten en een autobiografie gepubliceerd. Als homoactivist zette hij zich in voor invoering van het homohuwelijk in Portugal.

Reageer op dit artikel