nieuws

Jubileumboek voor Hotel Des Indes

Hotel

Voorzitter Frans Weisglas van de Tweede Kamer heeft maandagavond het eerste exemplaar van het jubileumboek van het legendarische Hotel Des Indes in ontvangst genomen. Het Haagse hotel bestaat 125 jaar en ‘La Grande Dame’ viert dat onder meer met het boek, dat in een gelimiteerde oplage verschijnt.

Jubileumboek voor Hotel Des Indes

Het hotel aan het Lange Voorhout werd gebouwd in 1858. Prins Frederik van Oranje, zoon van koning Willem 1 verklaarde Des Indes op 1 mei 1881 officieel voor geopend. Sindsdien verbleven vele beroemde gasten in het hotel onder wie tsaar Nicolaas II van Rusland en Winston Churchill, maar ook de Rolling Stones.

Longontsteking

Balletdanseres Anna Pavlova stierf er in 1931 aan een longontsteking, de bibliotheek draagt haar naam als eerbetoon. De Lijst Pim Fortuyn gebruikte het hotel als thuisbasis voor bijeenkomsten.

Hotel Des Indes ging in 2004 ruim een jaar dicht voor een verbouwing. La Grande Dame werd omgetoverd tot een ultrachique hotel, waar de oude statige stijl een modern tintje kreeg.

Twee verhuiswagens

Het boek staat vol anekdotes en mythes die in loop der jaren zijn ontstaan. Zo is er een verhaal over een Indiase Maharadja. Die kwam met 45 personeelsleden en twee verhuiswagens vol bagage bij het hotel aan. Daar huurde hij vervolgens twee maanden lang een hele verdieping.

Zie ook:

Fotoverslag vernieuwd Des Indes

Jubileumboek voor Hotel Des Indes


Foto: Rene de Gilde

Reageer op dit artikel