nieuws

Kadastergebouw Amsterdam wordt hotel

Hotel

De Prins Hendrikkade in Amsterdam krijgt er een nieuw hotel bij. In het voormalige Kadastergebouw wordt een hotel gesitueerd. Parc Plaza, uitbater van het naastgelegen Victoria Hotel, bouwt het voormalige Kadastergebouw om tot een driesterrenhotel met ruim 100 kamers.

Kadastergebouw Amsterdam wordt hotel

Er is lange tijd flinke discussie geweest rondom de komst van het hotel. Het stadsdeel Amsterdam-Centrum was van mening dat er al genoeg hotels in het gebied zijn. Dat het hotel er toch komt is te danken aan het feit dat er geen andere gegadigde zich heeft gemeld voor het gebouw en leegstand voor het stadsdeel geen optie is.

Het Kadastergebouw is in 1920 gebouwd als hoofdkantoor voor de toenmalige rederij koninklijke Hollandsche Lloyd.

Reageer op dit artikel