nieuws

Kamerprijs hotels 330% hoger tijdens Olympische Spelen

Hotel

Gasten die nog graag een hotelkamer in Vancouver wilt reserveren moet er snel bij zijn en moeten bovendien een flinke zak geld meenemen. De gemiddelde kamerprijs in de hotels tijdens de Olympische Spelen ligt namelijk op € 380,= per nacht, wat gemiddeld ruim 330% hoger is dan normaal. Echter blijkt dat deze prijzen de echte supporters niet afschrikken aangezien er nog slechts enkele kamers beschikbaar zijn.

Kamerprijs hotels 330% hoger tijdens Olympische Spelen

Dit blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners horecaadvies te Warmond. Het adviesbureau onderzocht via een aantal grote internationale bookingsites en via direct contact met een aantal hotels het hotelkameraanbod in Vancouver en omgeving tijdens de Olympische Winterspelen.

De prijzen

De prijzen van hotelkamers stijgen gemiddeld met 330%, maar er is ook een hotel dat het aandurft zijn kamerprijs te laten stijgen met ruim 460%. Waar men normaal gesproken € 192,= per kamer per nacht betaald, wordt ten tijden van de Olympische spelen € 1.081,= per kamer gevraagd. Het hotel heeft nog slechts één kamer beschikbaar, de rest is reeds verkocht. Tot ver buiten Vancouver profiteert de

hotelindustrie van de Olympische Spelen. Zo werd in Chilliwack (ruim 100 kilometer vanaf het centrum van Vancouver) een hotel gevonden dat zijn prijzen tijdens de spelen met 70% had verhoogd. Ook zij hadden nog slechts enkele kamers beschikbaar.

Beschikbaarheid

Ben je in de buurt en wil je Vancouver een dagje bezoeken, dan hoef je bij de meeste hotels niet aan te kloppen. De enkele kamers die nog beschikbaar zijn worden over het algemeen verhuurd vanaf minimaal vier nachten. Voor een verblijf vanaf twee nachten is er een alternatief in de haven van Vancouver. Hier is namelijk speciaal voor de Olympische Spelen een cruise schip aangemeerd, welke

nog beschikt over een aantal vrije suites. Voor twee overnachtingen op de Norwegian Star moet echter wel € 1.700,= worden betaald.

Reageer op dit artikel