nieuws

Kees van Maaswaal wil Golden Tulip

Hotel

Niemand minder dan Kees van Maaswaal, ex-coo van Golden Tulip en voormalig rechterhand van Hans Kennedie, meldt zich als overnamekandidaat van het noodleidende Golden Tulip. Van Maaswaal laat weten samen met investeerders een doorstart van het hotelconcern te willen maken, op voorwaarde dat er eerst een faillissement wordt uitgesproken.

Kees van Maaswaal wil Golden Tulip

Van Maaswaal laat weten een groep private investeerders achter zich te hebben die bereid is een doorstart te maken ‘waarbij het huidige topmanagement van Golden Tulip buiten beeld blijft’. Dus door zonder topman Hans Kennedie, is het idee van Van Maaswaal.

‘Niet de huidige economische situatie maar het slechte beleid en dito management onder de huidige leiding zijn volgens de investeringsgroep de directe aanleiding voor de ondergang van Golden Tulip’, stelt Van Maaswaal.

Slecht beleid en een falend management zijn volgens Van Maaswaal de oorzaak van de malaise. ‘Golden Tulip wordt alleen een gezonde onderneming wanneer de zieke onderdelen worden weggesneden en de bovenlaag van het management compleet wordt vervangen’, aldus Van Maaswaal.

Faillissementsaanvraag

Van Maaswaal stelt dat er op 9 april een faillissementsaanvraag van Golden Tulip in behandeling wordt genomen door de Rechtbank van Antwerpen. Een faillissement van Golden Tulip is onafwendbaar, stelt de voormalige coo van Golden Tulip.

Kees van Maaswaal werkte 24 jaar voor het Franse Accor alvorens hij begin 2007 als Managing Director van Accor Hotels Nederland Chief Operating Officer werd bij Golden Tulip. De overstap van Van Maaswaal werd gezien als dé hoteltransfer van het jaar. Na iets meer dan een jaar stapte Van Maaswaal om ‘persoonlijke redenen’ op bij Golden Tulip.

Later liet hij in Misset Horeca van 2 mei 2008 optekenen dat hij bij Golden Tulip een duidelijke lijn miste. ‘Snelle omzetgroei bepaalt de agenda, en dat zet een enorme druk op de organisatie. Je kunt niet overal tegelijk aan de slag. Golden Tulip zou meer pas op de plaats moeten maken. Saneren wat niet goed loopt, de pijlen richten op zaken die wel goed draaien’, aldus Van Maaswaal destijds om eraan toe te voegen dat Hans Kennedie een te grote stempel op de organisatie drukte.

De interesse van Van Maaswaal in Golden Tulip volgt op de bekendmaking van Apollo Hotels & Resorts ook interesse te hebben in het hotelmerk van Hans Kennedie. Apollo-directeur Bas Tolmeijer meldde vanochtend klaar te zijn om Apollo en Golden Tulip te laten samensmelten.

Reageer op dit artikel