nieuws

Keiharde baangarantie bij GT Tjaarda Oranjewoud

Hotel

Het Golden Tulip Hotel Tjaarda Oranjewoud geeft studenten van een nieuwe managementopleiding van ROC Landstede een keiharde baangarantie. Hoteldirecteur Tjitte de Wolf wil hiermee het dreigend te kort aan vakbekwaam personeel het hoofd bieden.

Keiharde baangarantie bij GT Tjaarda Oranjewoud

‘Vakbekwaam personeel is vaak moeilijk te vinden,’ zegt de directeur van het hotel Tjaarda Oranjewoud dat werd uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf van 2010. ‘Het is een harde eis, maar als je wat wilt, moet je dit soort maatregelen nemen.’ Heeft het hotel zelf geen werkplek voor de student, dan stelt De Wolf zich verplicht om deze bij een collega te zoeken.

De baangarantie geldt niet voor alle studenten van alle opleidingen. Alleen volgers van de nieuwe opleiding Hotel- Congres- en Evenementenmanagement (BBL niveau 4) van het ROC Landstede krijgen deze baangarantie.

Anton Hassing – oud-collega van Tjitte de Wolf – kwam met het idee op de proppen. ‘Samen met het bedrijfsleven is geconstateerd dat er veel behoefte is aan kwaliteit en kwantiteit op dit gebied. Op korte termijn is er aanwas van leerlingen nodig, op langere termijn versterking in het middenkader.’

Andere hotels die studenten van deze nieuwe BBL opleiding ontvangen zijn:

Bilderberg Résidence Groot Heideborgh

Regardz Hotel Heerlickheid van Ermelo

Van Der Valk Hotel Harderwijk

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Apollo Hotel de Beyaard Hulshorst.

Het is niet bekend of zij ook zo’n keiharde baangarantie afgeven.

Reageer op dit artikel