nieuws

Kelders De Draak blijven dicht

Hotel

De kelders van Neerlands oudste hotel, De Draak in Bergen op Zoom, worden niet helemaal uitgegraven. De gewelven in de kelder van het hotel zijn te zwaar beschadigd.

Kelders De Draak blijven dicht

Volgens Omroep Brabant was het aanvankelijk de bedoeling om de kelders onder het Sint Annastraatje uit te graven. De keldergewelven staken vroeger boven straatniveau uit, maar ooit is besloten om de kelders gelijk te maken met de straten.

Ingedrukt en opgevuld

De gewelven van De Draak, eigendom van KHN-voorman Frans Hazen, zijn toen ingedrukt en de kelders opgevuld, verhaalt de Brabantse regionale omroep. Hazen had de ambitie om de kelders uit te graven, zodat hij die ruimte bij zijn hotel kon voegen.

Wellnessruimte

De hotelier wilde van de ruimte een apart wellnessgedeelte maken, met een sauna en ruimtes om massages te geven. Op de site van De Draak wordt de bouw van een wellnessruimte ook nog steeds aangekondigd.

Hotelbar

Hoewel dit nu dus niet doorgaat, wil Hazen de kelders de komende jaren wel gedeeltelijk uitgraven. Het is de bedoeling dat er dan een glazen wand voor komt, zodat bezoekers aan het hotel kunnen zien hoe het ooit was. De al bestaande kelders van De Draak krijgen dan waarschijnlijk hotelbar als functie.

Reageer op dit artikel