nieuws

Kennedie: ‘Omzet Golden Tulip 5,9% omlaag

Hotel

De omzet van Golden Tulip is in het eerste trimester met 5,9 procent teruggelopen ten opzichte van 2008. Dat laat topman Hans Kennedie van het noodlijdende Golden Tulip weten. Het is voor het eerst sinds maanden dat Kennedie van zich laat horen.

Kennedie: ‘Omzet Golden Tulip 5,9% omlaag

In een persbericht laat Kennedie weten dat Golden Tulip Hotels de rijen gesloten houdt. Kennedie stelt dat ondanks de economische crisis ‘een redelijk eerste trimester’ is gedraaid. De omzet van de veertien hotels in eigen beheer daalde 5,9 procent ten opzichte van 2008.

De omzetdaling van Golden Tulip is minder dat het gemiddelde. Recente noteerde het CBS een omzetmin van 8,1 procent voor hotels in het eerste kwartaal van dit jaar.

De samenwerking met de bewindvoerders van Golden Tulip, meester Cools en meester Dulack, is goed, aldus Kennedie. ‘Er wordt gestructureerd gewerkt om het merk, de hotels en de organisatie een sterker fundament voor de toekomst te geven. De verschillende partijen worden gehoord en volgende week zal het bidbook voor het merk en de franchiseorganisatie worden gedistribueerd aan de geregistreerde geïnteresseerden’.

Loyaal

Kennedie stelt verder dat één hotel het franchisecontract heeft opgezegd. Welk hotel wordt in het persbericht niet genoemd. Enkele weken geleden liet het Bel Air Hotel in Den Haag weten Golden Tulip in te ruilen voor Worldhotels. Worldhotels-topman Robert Hornman liet vorige week weten dat nog drie franchisehotels van Golden Tulip de overstap maken naar Worldhotels.

Kennedie roemt de loyaliteit van hotels die aangesloten zijn bij Golden Tulip. ‘Golden Tulip bestaat in 2009 47 jaar en het is altijd een organisatie van en voor de hotels geweest. Juist in perioden dat het wat minder ging, blijken de hotels loyaal aan hun organisatie te blijven. Daar rekenen we nu ook op.’

Interesse

Het is voor het eerst sinds de surseanceaanvraag op 31 maart dat Kennedie van zich laat horen. De aanvraag van uitstel van betaling van Golden Tulip ging overigens niet gepaard met een persbericht. Wel lieten na publicaties in kranten en op internet diverse franchisehotels weten dat de financiële problemen niet hun betrof maar de veertien hotels in eigen beheer.

Intussen hebben zich diverse partijen bij de bewindvoerders gemeld om Golden Tulip over te nemen. Recentelijk kwam naar buiten dat een groep van vastgoedeigenaren interesse heeft om de noodleidende Golden Tulip hotels over te nemen. Ook de bekende hotelman Chris Luken heeft zich in de overnamestrijd gemeld. Luken heeft een bod van 10 miljoen euro neergelegd om de exploitatie van de hotels inclusief het merk over te nemen.

Reageer op dit artikel