nieuws

Kerst: families kiezen voor hotels

Hotel

Hotels gaan een goede kerst tegemoet. Logiesbedrijven hebben te maken met een flinke hoeveelheid aan reserveringen tijdens de kerstperiode. Opvallend dit jaar is dat vooral complete gezinnen in hotels overnachten.

Kerst: families kiezen voor hotels

Dat zegt woordvoerster Wendy Schellens van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) in het Algemeen Dagblad. ‘Wat ons opvalt is dat veel gezinnen boeken. Sterker nog: hele families vieren kerst in een hotel’, aldus Schellens, die eraan toevoegt dat de prijs nauwelijks een issue is.

Op slot
Ook bungalowparken stromen snel vol. Vooral huisjes met luxe zoals sauna en solarium zijn erg in trek. ‘Nederland gaat op slot in de kerstweek’, aldus commercieel directeur Bas Hoogland van Landal GreenParks. Vooral knussere bosparken en de parken met veel binnenattracties waren dit jaar snel volgeboekt.

Winterzon
Touroperators melden dat mensen die met wintersportvakantie gaan, bereid zijn meer geld uit te geven. In Oostenrijk zijn vooral de drie- en viersterrenhotels erg populair onder Nederlanders. Ook zoeken veel Nederlanders dit jaar de winterzon op in Spanje, Portugal, Tunesië, Mexico, Thailand of Egypte.

Zie ook:
Onderzoek: gouden tijden met kerst

Kerst: families kiezen voor hotel

Reageer op dit artikel