nieuws

Kerstsneeuw jaagt restaurantgast hotel in

Hotel

Restaurantbezoekers tijdens Kerst boeken dit jaar door het slechte weer er vaker een hotelovernachting bij. Dat blijkt uit boekingen de afgelopen dagen. Voor restaurants betekent dit dat de kans op het verkopen van een extra wijnarrangement verder toeneemt.

Kerstsneeuw jaagt restaurantgast hotel in

Het zou wel eens een fraaie Kerst kunnen worden voor de horeca. Zeker nu dus blijkt dat bezoekers van een restaurant sneller voor zekerheid kiezen en sneller een hotelovernachting boeken.

Volgens schattingen gaan dit jaar 1,5 miljoen mensen tijdens Kerst in een restaurant eten. Directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland denkt dat mensen even niet aan de crisis willen denken en onbezorgd willen genieten van de kerstdagen.

Volgens eerdere cijfers zit naar verwachting zo’n 30 procent van de 350 Nederlanders die tijdens Kerst in eigen land op vakantie gaan, in een hotel. Foodstep berekende kort geleden dat restaurants rekening moeten houden met 100.000 meer bezoekers tijdens de feestdagen.

Het slechte weer zorgde de afgelopen weken juist voor een regen aan annuleringen. Met Kerst lijkt het juist voor wat extra horecaomzet te zorgen. KHN denkt dat restaurantbezoekers die blijven slapen in een hotel minder op de alcoholconsumptie letten.

Reageer op dit artikel