nieuws

KHN: ‘2012 aantrekkelijk voor goede ondernemers

Hotel

2012 wordt een aantrekkelijk jaar voor goede horecaondernemers. Het wordt ook een jaar waarin afscheid wordt genomen van de mindere ondernemers. Dat stelt Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), kort voor de opening van de Horecava.

KHN: ‘2012 aantrekkelijk voor goede ondernemers

Volgens Van der Grinten is het peloton uitgerekt, doet de kopgroep het goed en heeft de achterhoede het zwaar. ‘Het wordt een zwaar jaar’, aldus Van der Grinten.

Van der Grinten voorspelde dat het omzetvolume in 2012 met 1,25 procent afneemt. De prijzen in de horeca zullen naar verwachting met 2,25 procent stijgen dit jaar. ‘De vooruitzichten voor de horeca zijn niet gunstig. Het aantal horecaondernemingen neemt af en het gemiddelde bedrijfsresultaat groeit nauwelijks’.

Als medicijn noemt Van der Grinten consolideren en veel aandacht voor innoveren. ‘Anders wordt het saneren. Samenwerken en innoveren zijn voorwaarden om toekomstbestendig te zijn. Het wordt een aantrekkelijk jaar voor goede ondernemers, maar we zullen ook afscheid gaan nemen van ondernemers’.

Reageer op dit artikel