nieuws

KHN en ATCB lanceren nieuw platform met Hoteliers.com

Hotel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Amsterdam en het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) starten een eigen boekingsplatform. Het platform gaat 1 mei van start en hoteliers betalen aanzienlijk minder commissie dan bij grote reguliere boekingssites.

KHN en ATCB lanceren nieuw platform met Hoteliers.com

Het platform wordt geïntegreerd in de website www.iamsterdam.com en er komt een aparte module voor professioneel gebruik op de VVV-vestigingen. KHN en ATCB kiezen voor Hoteliers.com als technisch parters voor het boekingsplatform.

Volgens Toeska Renier, manager van KHN afdeling Amsterdam, betalen hotels 4 tot 5 procent minder commissie dan dat ze doorgaans kwijt zijn bij de grote boekingssites. ‘De hoteliers zijn enthousiast. Ze zijn de macht van Bookings.com en Expedia meer dan zat’, aldus Renier.

Het nieuwe boekingsplatform moet in eerste instantie voor een gebruiksvriendelijke engine zorgen op de site Iamsterdam.com, waarin een ruim concurrerend aanbod van accommodaties, excursies en ook de I amsterdam City Card wordt aangeboden.

Door de arrangementenmodule wordt het de hotelondernemers makkelijker gemaakt om met hun aanbod in te spelen op de marketingthema’s van Metropool Amsterdam, zo laat het ATCB weten.

Naast het leveren van het technische platform wordt het in Amsterdam gevestigde Hoteliers.com ook verantwoordelijk voor het verzorgen van de inhoud, zowel op het gebied van overnachtingsaccommodaties als excursies en ticketing en een deel van de administratieve afhandeling.

Een deel van de inkomsten die via het platform worden gerealiseerd, komt ten goede aan de marketing van de stad. Renier van KHN: ‘De commissie moet niet worden gezien als winst, maar als investering in promotie’.

Sinds de komst van internet worstelen hoteliers in toenemende mate met boekingssites. Ze vinden dat de macht van de site te groot is en zoeken naar alternatieven. KHN lanceerde met Hotelzapper.com een eigen boekingssites. Daar is in de constructie in Amsterdam niet voor gekozen.

Reageer op dit artikel