nieuws

KHN: ‘Hotels, teken bezwaar aan tegen OPTA

Hotel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) adviseert hotels die een rekening hebben gekregen van de OPTA voor het aanbieden van openbaar internet hiertegen bezwaar aan te tekenen.

KHN: ‘Hotels, teken bezwaar aan tegen OPTA

De branchevereniging meldt dat een aantal hotels een schrijven heeft ontvangen van de OPTA waarin wordt aangegeven dat zij zich moeten registreren als ze openbaar internet aanbieden.

Hotels moeten daarvoor een vijftien pagina’s tellende vragenlijst invullen. Verder worden er registratiekosten in rekening gebracht. Deze kosten komen uit op 250 euro.

Kennelijk heeft de crisis de telecomsector zo hard geraakt dat de OPTA op zoek is naar andere bronnen om haar activiteiten te bekostigen, laat KHN weten op haar website. KHN wijst hotels op de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen de registratie en de daarbij behorende rekening.

In alle bekende gevallen werkt het hotel samen met een telecombedrijf voor het aanbieden van de diensten dus het hotel is daarin slechts een doorgeefluik, stelt KHN op haar website.

KHN roept hotels die een brief hebben ontvangen van de OPTA op zich te melden. De branchevereniging laat weten dan in samenwerking met VNO-NCW en MKB Nederland aan te dringen bij de OPTA om hotels voortaan met rust te laten.

Reageer op dit artikel