nieuws

KHN volgt rechtszaak rond boekingssites nauwgezet

Hotel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt de rechtszaak rondom de grote internationale boekingssite aandachtig te volgen. In Frankrijk zijn hoteliers een zaak gestart vanwege in hun ogen oneerlijke handelspraktijken van Expedia.com, TripAdvisor.com en Hotels.com.

KHN volgt rechtszaak rond boekingssites nauwgezet

KHN laat op haar site weten de juridische aanval van de Franse hotels te bewonderen en met spanning af te wachten wat de uitkomst wordt. De uitkomst heeft volgens KHN gevolgen voor alle Europese landen.

Het Franse verbond van hoteliers beschuldigt dat de relatie tussen Expedia, Hotels en TripAdvisor ervoor zorgt dat hotels die niet samenwerken met Expedia op TripAdvisor worden aangemerkt als volgeboekt. En dat terwijl er dan nog kamers vrij zijn.

De Franse hoteliers spreken van discriminatie en het verstrekken van valse informatie aan de consument. Daarnaast vinden ze dat het gebruik van de kreet ‘tot 75 procent korting’ door Expedia misleidend is. Consumenten zouden op de gedachte kunnen worden gebracht dat ze bij Expedia altijd goedkoper uitzijn dan bij de hotels zelf.

Reageer op dit artikel