nieuws

KHN wil van toeristenbelasting af

Hotel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de vereniging voor recreatie Recron en HISWA Vereniging roepen gemeenten in Nederland op de toeristenbelasting af te schaffen. De brancheorganisaties denken dat dit de toeristisch-recreatieve sector helpt de recessie beter het hoofd te bieden.

KHN wil van toeristenbelasting af

In een brief aan alle 319 gemeenten waar de belasting wordt geheven, schrijven ze dat de belasting een enorme administratieve rompslomp met zich meebrengt. Ook werkt het belemmerend op het aantal overnachtingen omdat toeristen meer moeten betalen.

Afschaffing betekent minder inkomsten voor gemeenten, maar daar staat volgens de organisaties ‘een enorme economische stimulans voor de lokale economie tegenover’.

Het afschaffen van de toeristenbelasting draagt zonder meer bij aan verbetering van de positie van het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven. Hiermee vergroot het de kansen van individuele ondernemers om de recessie het hoofd te bieden. Elke honderd euro aan opbrengsten voor de gemeente uit toeristenbelasting betekent 30 euro aan administratieve lasten. Schrijven de brancheverenigingen.

Reageer op dit artikel