nieuws

Koffiespeciaalzaken Rotterdam schenken beste bakje en winnen Ketelbinkie Koffietrofee

Hotel

Espressobar Trenta Secondi en Cappucino zijn ex aequo uitgeroepen tot de beste plek voor koffiefanaten in Rotterdam. De twee koffiespeciaalzaken wonnen de Ketelbinkie Koffietrofee, de prijs voor de beste koffieschenkers uit de Maasstad.

Koffiespeciaalzaken Rotterdam schenken beste bakje en winnen Ketelbinkie Koffietrofee

‘Soms stemt het keuren van de Rotterdamse koffie tot wanhoop en verdriet, vaak ook tot verbazing en bewondering voor het hoge niveau dat vooral bij winnaars bereikt wordt’, schrijft juryvoorzitter Dik Vuik in het juryrapport. ‘En de grote winnaars zitten bij de koffiespeciaalzaken.’

Kritiek

Naast lovende woorden voor de winnaars, is er ook kritiek van de jury. Vijf juryleden werden niet bediend. ‘Deze gelegenheden staan op een schaduwlijst en bij een volgend vergrijp volgt onverbiddelijk de rode kaart’, schrijft Vuik klare taal. Verder zijn er negatieve woorden over automatenkoffie, waar geen aandacht aan afstelling en onderhoud is gegeven.

‘Druppelvangers zijn eerder een zeldzaamheid en het peil van de bediening nadert in veel gevallen het kritische punt.’ La Place van V&D in Alexandrium maakte het zelfs zo bont, dat er een ‘gele kaart met een roodgekleurd randje’ uitgedeeld moest worden, omdat houtsplinters van een verbouwing in de jury-koffie terechtkwamen.

De winnaars

Over de winnaars waren de juryleden meer te spreken. Die zetten we hieronder dan ook keurig op een rijtje:

  • Coffeecorners/eetcafé’s: Buiten op de Binnenweg
  • Toeristische attracties: Wereldmuseum
  • Grand café’s: Hoofdstuk II en Westerpaviljoen (ex aequo)
  • Koffiespeciaalzaken: Trenta Secondi en Cappucino (ex aequo), tevens overall winnaars
  • Hotels: Bilderberg Parkhotel
  • Horeca Algemeen: Ari

Reageer op dit artikel