nieuws

Komst Hilton Hotel Arnhem nog onzeker

Hotel

De wens van Hilton hotels om een hotel te openen in Arnhem gaat voorlopig nog niet in vervulling. Burgemeester en wethouders van Arnhem hebben, ondanks aandringen van PvdA en CDA, weer geen overleg gevoerd met de initiatiefnemers voor het hotel bij het historische muziekcentrum Musis Sacrum.

Komst Hilton Hotel Arnhem nog onzeker

Een meerderheid van de Arnhemse raad heeft daar in mei nog nadrukkelijk om gevraagd. Burgemeester en wethouders van Arnhem stellen desondanks de gemeenteraad voor af te zien van de bouw van een hotel aan de zijkanten en achterzijde van het Arnhemse concert- en congresgebouw. Musis Sacrum moet in de nabije toekomst alleen nog als concertzaal worden gebruikt, vindt het stadsbestuur.

Hotelplan

‘We hebben ons plan op 23 juli aan enkele ambtenaren gepresenteerd en het begin augustus opgestuurd, met een brief waarin we aangeven een aantal punten te willen onderzoeken als de gemeente daar benieuwd naar is’, zegt de Arnhemse projectontwikkelaar Frank Donders in De Gelderlander.

Hij presenteerde in januari van dit jaar al het plan om bij Musis Sacrum een hotel te bouwen aan de toenmalige wethouder Rita Weeda van Economie en Cultuur. Het plan voorziet in de bouw van een hotel met circa honderd kamers en is ontwikkeld in samenwerking met Hilton en de Arnhemse bouwbedrijven Ballast Nedam en Kuiper Groep.

Politiek gedonder

Weeda meldde in mei van dit jaar op basis van een beperkt ambtelijk onderzoek (quick scan) dat het ‘uitermate ingewikkeld’ wordt een hotel te vestigen op ‘de kwetsbare plek die Musis Sacrum is’. Ze kreeg toen stevige kritiek van PvdA en CDA. Deze partijen eisten vervolgens dat Weeda alsnog met Donders en de andere partijen in gesprek zou gaan.

Na het aftreden van Weeda in juni heeft PvdA-wethouder Roeland Kreeft Musis Sacrum onder zijn hoede genomen. De concertzaal, waar Het Gelders Orkest zijn domicilie heeft, kampt met ernstig achterstallig onderhoud. Het stadsbestuur kondigde in april aan Musis grondig te willen opknappen.

Reageer op dit artikel