Kruisherenhotel wint internationale designprijs

Kruisherenhotel wint internationale designprijs

Het Kruisherenhotel in Maastricht heeft de internationale designprijs in de wacht gesleept. De internationale hotelprijzen werden op donderdag 6 november voor de eerste keer in hotel Le Meurice in Parijs uitgereikt door het magazine Hôtel & Lodge.

In de categorie design hotels behoorde het Kruisherenhotel Maastricht tot de winnaar, geselecteerd uit 200 kandidaten wereldwijd. De andere twee genomineerden waren La Purificadora uit Mexico en Riva Lofts uit Italië (Florence). Camille en Judith Oostwegel namen gisteren in Parijs de zilveren prijsschaal Prix d’Hôtel et Lodge in ontvangst.

Designhotel in monumentaal klooster

Het voormalige vijftiende eeuwse Kruisherenklooster in het centrum van Maastricht is samen met de monumentale, gotische kerk getransformeerd tot een zeer bijzonder designhotel. Een plek waar oudheid en design met elkaar verweven zijn maar waar ook architectonische contrasten tussen het verleden en het heden heel transparant worden.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.