nieuws

Kunst trekt 200.000 buitenlandse bezoekers

Hotel

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) heeft op 8 november het offincele startsein gegeven van Holland Art Cities. Het kunst- en cultuurevenement opent met de tentoonstelling ‘Erasmus in beeld’ in Museum Boijmans Van Beuningen. Holland Art Cities loopt van 8 november 2008 tot medio 2011 en hoopt 200.000 extra buitenlandse bezoekers naar Nederland te trekken.

Kunst trekt 200.000 buitenlandse bezoekers

Tien musea uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zorgen voor een ware kunst- en cultuurexplosie, waarmee Holland Art Cities buitenlandse bezoekers en Nederlanders de meeste kunst per Km2 biedt.

Binnen Holland Art Cities concentreren de musea en steden hun programmering rond drie thema’s die elkaar opvolgen in de tijd. Het evenement start met het thema’Internationale Invloeden’ gevolgd door ‘Jong: Moderne en hedendaagse kunst en design’. Het evenement wordt afgesloten met ‘Hollandse Meesters’. Op Hollandartcities.com is meer informatie te vinden.

Reageer op dit artikel