nieuws

Kunstwerken in Bilderberg Parkhotel

Hotel

Het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam neemt deel aan de Melanchotopia tentoonstelling van het Witte de With Center for Contemporary Art met werken van de Spaanse kunstenaar Ricardo Okaranza. De werken zijn te zien van 3 september tot 27 november in de Lobby en Bar van het hotel.

Kunstwerken in Bilderberg Parkhotel

In de lobby en bar van het Bilderberg Parkhotel zal de kunstenaar foto’s hangen (stillevens) die eerder in het hotel zijn gemaakt.

Op deze afbeeldingen staan een aantal van Okaranza’s verzamelde vazen met bloemen geïnspireerd op bloemenstijl en settings van de jaren 50 en 60. In samenwerking met de huisbloemist van het Bilderberg Parkhotel, Lodder Sfeermakers, zijn de vazen met bloemen ook daadwerkelijk te zien.

Voor de tentoonstelling Melanchotopia zijn meer dan veertig internationale kunstenaars uitgenodigd te werken met uiteenlopende locaties in Rotterdam. Ricardo Okaranza is zowel kunstenaar als verzamelaar. Sinds ruim vijftien jaar verzamelt hij massageproduceerde Duitse industriële keramiekvazen uit de jaren vijftig/zestig op rommelmarkten. Onlangs is de verzamelaar begonnen zijn eigen collectie thuis te fotograferen.

Bilderberg Parkhotel in Rotterdam maakt deel uit van Bilderberg. Bilderberg is een Nederlandse hotelonderneming en beschikt over negentien hotels in het vier- en vijfsterrensegment, 221 vergaderzalen en 1870 hotelkamers. Bij Bilderberg werken ruim 1.300 medewerkers.

Reageer op dit artikel