nieuws

Kurhaus pleit voor energietoeslag

Hotel

Gasten moeten meebetalen aan de enorme toename van energiekosten voor hotels. Dat zegt directeur Coen Masselink van het befaamde Scheveningse hotel Kurhaus. Masselink denkt aan een energietoeslag zoals die in de luchtvaart wordt toegepast.

Kurhaus pleit voor energietoeslag

Masselink doet zijn uitspraak in een interview in de speciale uitgave van Misset Horeca die gewijd is aan de Top-100, de ranglijst met grootste horecabedrijven. Het Kurhaus staat met een jaaromzet van 20,8 miljoen euro op de 47ste plaats. Masselink staat zeven jaar aan het hoofd van het roemruchtige bedrijf.

‘De energiekosten zijn om gek van te worden’, aldus Masselink. ‘We worden opgezadeld met tienduizenden euro’s per jaar meer kosten. Kost ons één euro per nacht per hotelkamer. Ik denk dat we net als de luchtvaart, een energietoeslag moeten gaan vragen aan onze gasten.’

Reageer op dit artikel