nieuws

Kusthotels vol door aanhoudende hitte

Hotel

De lange reeks warme dagen zorgt ervoor dat hotels aan de kust bomvol zitten. Veel strandbezoekers voelen er weinig voor om met het warme weer naar huis te rijden. Ze besluiten vaak op het laatste moment een hotel te boeken om nog een dag langer van het warme weer te genieten.

Kusthotels vol door aanhoudende hitte

Volgens Den Haag Marketing & Events zijn het vooral Nederlanders en Duitsers die kiezen voor een strandbezoek in combinatie met een hotelovernachting. Het gaat dan om één of twee overnachtingen in een hotel direct aan of dicht bij de kust.

Het verblijfstoerisme in Den Haag en omgeving heeft de laatste tijd toch al weinig te klagen. Vorig jaar nam het al toe met 7,6 procent van 560.000 naar ruim 600.000. Deze trend wordt, zeker nu het al geruime tijd mooi weer is, dit jaar doorgetrokken.

Het overnachtende verblijfstoerisme zorgt er ook voor dat attracties achter de kuststrook goede zaken doen. Zo ontvangen Duinrell en Madurodam veel bezoekers, aldus Den Haag Marketing & Events.

Reageer op dit artikel