nieuws

Landal hekelt vakantiespreiding

Hotel

Landal hekelt de vakantiespreiding deze herfstvakantie. De keten van vakantieparken moet door grote drukte de eerste week vaak nee verkopen, terwijl voor de twee keer de bezetting op tachtig procent ligt. Door de spreiding deze weken heeft het merendeel van de Nederlanders de eerste week vakantie.

Landal hekelt vakantiespreiding

Oorzaak: de mensen die in de regio’s noord en midden wonen, startte de herfstvakantie op 17 oktober. ‘Die eerste week zit bij ons zo goed als volgeboekt’, zegt directeur Bas Hoogland van Landal GreenParks. ‘De tweede week is aanmerkelijk rustiger, dan heeft alleen het zuiden vakantie.’

Volgens directeur BasHoogland is de spreiding van de herfstvakantie dit jaar voor de toeristische sector ‘zeer ongunstig’. Voor de eerste week moet regelmatig nee verkocht worden terwijl voor de tweede week de bezetting op 80 procent zit.

Prijzen

De regio’s midden en noord zijn de ‘zware’ regio’s en die hebben nu tegelijkertijd vrij. Vorig jaar hadden de regio’s midden en zuid eerst vakantie en daarna noord. ‘Voor de mensen in de zuidelijke regio is het dit jaar wel gunstig; de prijzen zijn lager gezien de kleinere vraag’, aldus Hoogland.

Reageer op dit artikel