nieuws

Landal krijgt afval terug als groene stroom

Hotel

Landal GreenParks gaat tonnen afval op de bungalowparken recyclen tot groene stroom. Daartoe heeft Landal een deal gesloten met milieuconcern Van Gansewinkel.

Landal krijgt afval terug als groene stroom

De Van Gansewinkel Groep haalt nieuwe grondstoffen uit afval. Uit het restafval kan via verbranding nieuwe, duurzame energie worden opgewekt. Nu al produceert het bedrijf zo jaarlijks 500.000 MWh duurzame elektriciteit uit afval en andere biomassastromen.

Certificaat

Voor deze electriciteit ontvangen deelnemende bedrijven Garanties van Oorsprong (voorheen groencertificaten). Klanten als Landal kunnen ermee bewijzen dat zij hun jaarlijkse electriciteitsverbruik hebben verduurzaamd.

Nóg groener

Landal GreenParks is de eerste klant die het Waste-to-Energy-concept van de Van Gansewinkel Groep toepast. Landal reduceert de CO2 uitstoot met ruim 18.000 ton per jaar. Operationeel directeur Henk Wijgers van Landal: ‘Het gebruik van groene stroom is een stap verder in ons veelzijdige beleid met betrekking tot duurzaam ondernemen. Gasten kunnen nu in een nóg groenere omgeving verblijven’.

Reageer op dit artikel