nieuws

Landal opent nieuw park in Winterberg

Hotel

Landal GreenParks Winterberg is afgelopen zaterdag op officiële wijze geopend. Burgemeester Werner Eickler en algemeen directeur Thomas Heerkens van Landal gaven het symbolische startsein door samen in een bob-simulator te stappen. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Edwin van Calker, piloot van het Nederlandse bob-team, dat zich momenteel in Winterberg voorbereidt op het Europees Kampioenschap.

Landal opent nieuw park in Winterberg

Landal Winterberg ligt midden in het prachtige Sauerland, op slechts 320 kilometer van Utrecht en is in ons land al jaren een geliefde vakantiebestemming. De streek kenmerkt zich door een prachtige natuur en biedt het hele jaar door volop recreatieve mogelijkheden.

Direct aan de piste

Het park is gelegen op een helling, tegen de rand van een beschermd bosgebied, naast een 18-holes golfbaan en aan de voet van één van de mooiste skipistes in Duitsland. ’s Winters stappen de Landalgasten hier, mede dankzij het gebruik van sneeuwkanonnen direct de skipiste op (ski-in/ski-out), maar ook ’s zomers is Winterberg een ideale uitvalsbasis met een bosrijke en heuvelachtige omgeving volop wandel- en mountainbikemogelijkheden.

120 chalets

Landal Winterberg beschikt over 120 royale chalets, variërend van 4-, 6-, 8-, 12- en 16-persoons types in de kenmerkende stijl van het Sauerland. De meeste types kennen naast de standaard ook een luxe uitvoering met o.a. een sauna en zonnebank. Op het park zijn ook horecavoorzieningen, een overdekt zwembad, kinderspeelruimte, winkel en wasserette.

Vierseizoenen bestemming

Winterberg is een uitstekende vierseizoenen bestemming en trekt jaarlijks ca. 2,2 miljoen (sportieve) bezoekers. Daarmee is het voor de Nederlanders na Berlijn de tweede belangrijke vakantiebestemming in Duitsland. Het beschikt over een prachtig ski-gebied met een fraai snowboardpark en langlaufstation. De Bike Arena is het mekka voor mountainbikers en –boarders en wandelaars en nordic walking liefhebbers kunnen hun hart ophalen op de prachtige heuvelachtige routes met adembenemende uitzichten.

Reageer op dit artikel