nieuws

Landal: Vakantie in eigen land wint terrein

Hotel

Landal GreenParks, de grootste bungalowverhuurder in Nederland, heeft de afgelopen maand het aantal boekingen voor de zomervakantie fors zien toenemen. Vooral dichtbijvakanties in eigen land of net over de grens lijken daarbij meer in trek dan vorig jaar.

Landal: Vakantie in eigen land wint terrein

‘We zien een opmerkelijke stijging van het aantal last-minute boekingen’, zegt commercieel directeur Bas Hoogland. ‘Vooral onze afdeling reserveringen krijgt nu veel Nederlanders aan de lijn die op korte termijn nog in eigen land op vakantie willen. Ook onze site trekt ruim 25 procent meer bezoekers voor last-minutes in eigen land.’

Daarnaast is Duitsland zeer populair. Dit land verdrong Frankrijk van de eerste plaats van meest populaire vakantielanden en lijkt garen te spinnen bij de stijgende benzineprijzen, meent Hoogland. ‘Veel boekers geven aan geen trek te hebben om enkele honderden euro’s meer aan brandstofkosten kwijt te zijn voor een reis naar Zuid-Europa. Het vliegtuig is, door de hoge toeslagen op vliegreizen en de drukte op luchthavens, voor velen ook geen alternatief.’

Veel landgenoten kiezen volgens Hoogland in verband met de korte rijafstand voor een vakantie in eigen land. ‘We hebben vanaf dit weekend dan ook al extra reserveringsmedewerkers in moeten zetten om de drukte aan te kunnen.’

Het weer heeft geen enkele invloed op de boekingen, aldus de Landal-directeur. ‘Als het maar droog is. Daarnaast weten we uit onderzoek dat gezinnen met kleine kinderen geen zin hebben in 2 weken vakantie bij 35 graden.’

Ook het EK heeft geen enkele invloed. ‘Sterker, we hebben veel meer geboekt dan in juni 2007. Het enige effect was merkbaar toen Nederland speelde. Toen stond twee keer drie kwartier de telefoon stil. Na de wedstrijd nam het bezoek op de site weer toe.’

Meer berichten over Landal:

Reageer op dit artikel