nieuws

Langer werken voor jongste vakantiekrachten

Hotel

Volgens de Arbeidsinspectie waren er vorig jaar in de horeca veel overtredingen met jonge vakantiekrachten die te laat aan het werk waren. Binnenkort mogen jongeren vanaf 15 jaar ook ’s avonds aan de slag.

Langer werken voor jongste vakantiekrachten

Vanaf 1 augustus mogen 15-jarigen tot 21.00 uur werken voor hun vakantiebaan. Nu is dat nog 19.00 uur. De belangrijkste reden daarvoor is volgens de Arbeidsinspectie dat jongeren tegenwoordig realistischer en mondiger zijn en daardoor worden geacht zelf te kunnen bepalen tot hoe laat ze kunnen werken.

Een 15-jarige mag op een vrije dag en in vakantietijd maximaal acht uur werken. Op schooldagen mogen leerplichtigen slechts twee uur betaalde arbeid verrichten. Ook mag een 15-jarige op een schooldag niet voor 7.00 uur en niet na 19.00 uur werken.

Reageer op dit artikel