nieuws

Langste tafelkleed ter wereld voor Badhotel Bruin

Hotel

Badhotel Bruin op Vlieland heeft het langste tafelkleed ter wereld gekocht. De Vlielandse oma Jo Visser-Hondius maakte een tafelkleed met een lengte van 2.036,7 meter. Badhotel Bruin kocht het tafelkleed op nadat het kleed door het Buiness Book of Records werd erkend als langste tafelkleed ter wereld.

Langste tafelkleed ter wereld voor Badhotel Bruin

Badhotel Bruin betaalde tweeduizend euro voor het kleed. De opbrengst gaat naar kinderen met fibrose, voor wie de 74-jarige Visser-Hondius zich jarenlang heeft ingezet, zo meldt het Friesch Dagblad.

Het tafelkleed werd in de Dorpstraat in Vlieland uitgerold over tafels. ‘Oma Jo’ werkte sinds mei samen met haar kleindochters aan het ruim twee kilometer lange kleed. Wat Badhotel Bruin met het enorme kleed gaat doen, is niet bekend.

Reageer op dit artikel