nieuws

Lauswolt sluit deuren op rustige dagen

Hotel

Bilderberg Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag heeft een nieuw middel gevonden om in de extreem rustige start van het jaar de kosten te beperken. In januari is het landgoed, inclusief hotel en restaurant De Heeren van Harinxma, op doordeweekse dagen volledig dichtgegaan.

Lauswolt sluit deuren op rustige dagen

‘We zijn in totaal veertien dagen dicht geweest’, zegt Lauswoltdirecteur Marc van Gulick. ‘Op vrijdag gingen we open, en zondag sloten we weer. Op andere dagen waren we alleen op aanvraag open.’

Kostentechnisch was het zeer interessant, zegt Van Gulick. Keukenpersoneel, bediening, kamermeisjes, allemaal konden ze flink wat overuren opmaken. ‘De meesten hadden in december keihard gewerkt rond de kerst en flink wat uren opgebouwd. Ze vatten het ook sportief op, ik heb geen klachten gehad. Sommigen gebruikten de vrije dagen om lekker te gaan skiën.’

Ook van gasten kreeg Van Gulick weinig klachten. ‘Er waren er wel die vooraf zeiden: wat doe je nou? Maar als ik dan vroeg of ze dan van plan waren te komen op die rustige dagen, waren ze het met me eens. Zakelijke klanten noemden het een moedig besluit.’

Vorig jaar zag Van Gulick nog een drukke agenda in januari. Toen dit jaar het boek leegbleef, heeft hij de stap genomen. ‘Het voorbije jaar was al lastig en 2010 begon ook moeilijk. Maar vanaf 1 februari zijn we weer gewoon zeven dagen open.’

Reageer op dit artikel