nieuws

Lauswolt: ‘Verlies zakelijke gast compenseren

Hotel

Een statig landgoed in Beetsterzwaag dat de swingende en zingende bediening inzet van Pasta e Basta. Marc van Gulick, directeur van hotel-restaurant Lauswolt in Beetsterzwaag ging die samenwerking aan. Het leverde ruim 300 gasten op in een normaliter erg rustig weekend in februari. ‘Volgend jaar zeker weer.

Lauswolt: ‘Verlies zakelijke gast compenseren

In het weekend van 10, 11 en 12 februari haalde Marc van Gulick de zingende zwarte brigade van Pasta e Basta van Amsterdam naar Friesland. Deze opmerkelijke samenwerking pakte goed uit voor Lauswolt. Hoewel Van Gulick de winst nog niet in harde cijfers kan uitdrukken, broedt hij op meer van dit soort initiatieven. En Pasta e Basta komt volgend jaar terug.

Vernieuwen en verrassen

‘We hebben het statige, traditionele landgoed samengevoegd met hip, swingend en modern. Gewoon een weekend weg is voor de huidige consument niet meer voldoende. Gasten moet je actief naar je toetrekken. Je moet elke keer vernieuwen en verrassen. Dat hebben wij met deze samenwerking gedaan.’ Van Gulick zegt elke twee tot drie maanden iets grappigs te willen brengen dit jaar.

Lauswolt wil met de extra’s het verlies op de zakelijke markt enigszins compenseren. ‘Leisure loopt goed door bij ons. Zakelijk verliezen we wel wat, ja.’

Bekijk het video-interview met Marc van Gulick

Reageer op dit artikel