nieuws

Leids onderzoek stremt bouw hotelcomplex

Hotel

Archeologisch onderzoek van studenten van de Universiteit van Leiden op Curaçao heeft geleid tot vertraging van een prestigieus bouwproject. Langs de oever van het Spaanse Water is de bouw van een luxueuze golfbaan in de buurt van het in aanbouw zijnde Hyatt Regency Curaçao Hotel aangehouden tot de opgravingen zijn afgerond

Leids onderzoek stremt bouw hotelcomplex

Dat maakte de grondeigenaar bekend. Onder leiding van twee docenten graven studenten Caraïbische archeologie naar tekenen van leven van de vroegere bewoners op Curaçao, vóór de komst van de Spanjaarden ruim vijfhonderd jaar geleden.

Vooralsnog zijn 25 soorten schelpen, voedselresten en restanten van simpele werktuigen aangetroffen. Ook trof het team vuurhaarden aan en aanwijzingen van simpele hutten.

De bevindingen worden meegenomen bij de resultaten van grootschalige onderzoeken in landen in en rondom het Caribische bekken om de mobiliteit van mensen en de uitwisseling van goederen van eeuwen geleden in kaart te brengen. Het opgegraven materiaal blijft op Curaçao.

Reageer op dit artikel