nieuws

Lennon en Ono terug in Hilton

Hotel

Tijdens hun huwelijksreis in 1969 lagen Beatle John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono zeven dagen in bed in hun kamer 702 van het Amsterdamse Hilton hotel. Van dat verblijf maakte de Nederlandse fotograaf Govert de Roos een serie foto’s, waarvan er één wereldberoemd werd. Vanaf vorige week is de hele serie terug in het Hilton.

Lennon en Ono terug in Hilton

De Roos maakte destijds 12 grootbeelden – het aantal opnamen op een film – en werd als beginnend fotograaf op slag wereldberoemd.

Ter ere van de geboortedag van Lennon en in aanloop naar de dag waarop het veertig jaar geleden is dat Lennon en Ono vanuit hun Hiltonbed met de wereldpers over vrede en liefde spraken tijdens hun ‘bed in fort peace’, is de hele serie nu op één blad in gelimiteerde oplage (250) uitgebracht.

Beatlesfan Robert ten Brink presenteerde vorige week op Lennons geboortedag, 9 oktober, het eerste exemplaar van de Bed In-Repro in The John and Yoko Suite. De foto’s zijn te bewonderen in de lobby van het Hilton.

Meer berichten over Hilton Amsterdam:

Reageer op dit artikel