nieuws

l’Europe neemt naburige panden in

Hotel

Het Amsterdamse tophotel l’Europe krijgt er 24 ruime kamers bij. Het heeft hiervoor drie naburige panden aangekocht. Naast de uitbreiding wordt zowel het interieur als exterieur onder handen genomen.

l’Europe neemt naburige panden in

De naburige panden van de voormalige Theodoor Gilissen Bank worden de komende maanden onder handen genomen. De historische binnenhoven worden hersteld. In de uitbreiding komen naast de 24 kamers en suites, een royaal wellness centre met een zwembad op het niveau van de Amstel en een zestal zalen.

De uitbreiding moet in juni 2009 klaar zijn. Vanaf dat moment start een grootscheepse restauratie van het huidige hotel. In deze fase wordt naast de honderd hotelkamers ook de benedenverdieping van het hotel aangepast. Restaurant Excelsior, Brasserie le Relais en Freddy’s Bar worden compleet gerenoveerd.

Sinds 1896

‘Het interieur krijgt een moderne twist zonder de klassieke stijl geweld aan te doen’, laat directeur Didi Whitlau van Hotel de l’Europe weten. ‘We zijn onder meer geïnspireerd door andere grootstedelijke hotels die ook behoren tot The Leading Hotels of the World’.

Het sinds 1896 aan de Amstel gelegen vijfsterrenhotel Hotel de l’Europe is jaarlijks goed voor een omzet van 13 miljoen euro. Het bezet daarmee de 68ste plaats in de Misset Horeca Top-100, de ranglijst van grootste horecabedrijven en –merken.

Reageer op dit artikel