nieuws

Librije werkt aan groot internationaal culinair congres

Hotel

Jonnie en Therese Boer van De Librije werken aan een groot internationaal culinair congres. Dat moet begin juni plaatsvinden in Zwolle. Onder andere de kersverse driesterrenkoks Thomas Bühner uit Duitsland en Gert de Mangeleer uit Belgie hebben hun aanwezigheid toegezegd.

Librije werkt aan groot internationaal culinair congres

Chefs Revolution, zo gaat het gastronomisch festival heten. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid op 3 en 4 juni plaatsvinden. Naar alle waarschijnlijkheid, want de laatste puntjes moeten nog op de i worden gezet.

Jonnie Boer hierover: ‘Het is voor 80 procent zeker. De komende twee weken hopen we akkoord te krijgen van nog een aantal participanten. Maar, zoals ik je in december al meldde, is de organisatie helemaal rond. Nu alleen de laatste participanten nog’.

Smaakevolutie

Het internationaal gastronomische festival bestaat grofweg uit drie onderdelen; een congres, een boerenmarkt en een wine-food-pairing paleis. Boer: ‘Tijdens het congres geven grote internationale chefs demonstraties en komen er sprekers over gastvrijheid, wijn, en smaakevolutie’.

Boer vervolgt: ‘Ons Librije Hotel wordt een wine-food-pairing paleis met alles over wijn-spijs met diverse lunches door Nederlandse chefs. Dit organiseert Thérèse in samenwerking met Jan van Lissum. Hier treden een 12-tal één en twee sterrenchefs uit binnen- en buitenland op. Hier wordt ook een museum ingericht met honderden stukken uit de gastronomische wereld’.

‘De boerenmarkt wordt met het strobalenrestaurant de landelijke boerenuitvlucht voor congresgangers, maar ook voor passanten. Er komen worstenboeren, kaasboeren, wijnboeren, oesterboeren en ga zo maar door. Allen afkomstig uit Nederland’, aldus Boer.

Chefs Revolution

Inmiddels hebben al enkele topchefs uit het buitenland hun medewerking toegezegd. Zo komen uit Duitsland Thomas Bühner van La Vie in Osnabruck, Joan Roca van El Celler de Can Roca uit Spanje en Gert De Mangeleer van Hertog Jan in Brugge. Boer hoopt op snel meer internationale topchefs aan te kunnen kondigen. Op korte termijn gaan de uitnodigingen voor Nederlandse chefs de deur uit.

De drie hoofdonderdelen van Chefs Revolution moeten elk een specifieke doelgroep aanspreken. Zo komen er onder andere bekende buitenlandse journalisten naar Zwolle toe voor de internationale topchefs. De verwachte ticketprijs zal een stuk lager liggen dan bij vergelijkbare gastronomische evenementen in Spanje. Daar ben je volgens Boer een dikke 300 euro kwijt. ‘Wij willen dit onder de 150 euro houden om zo ook de leerlingen en chef de parties binnen te laten. Want die zijn onze toekomst’, aldus Boer.

Reageer op dit artikel