nieuws

Lijfwacht Medvedev betast hotelpersoneel

Hotel

Een lijfwacht van de Russische president Medvedev is door de Amsterdamse politie opgepakt nadat hij een medewerkster van het hotel onzedelijk had betast. Het gaat om een 19-jarige trainee.De bewaker maakte deel uit van de Russische delegatie die afgelopen weekend in ons land was.

Lijfwacht Medvedev betast hotelpersoneel

Medvedev was in Nederland vanwege de opening van het Amsterdamse museum Hermitage en het restaurant Neva.

Openbaar Ministerie

In de Telegraaf staat te lezen: ‘De melding van aanranding is zaterdagmorgen vroeg bij de politie binnengekomen die kort daarop de man heeft aangehouden.’ Dit bericht is bevestigd door het Openbaar Ministerie. ‘De man maakte deel uit van het ondersteunend personeel van Medvedev en verbleef in een Amsterdams hotel.

Om welk hotel het gaat, wordt niet gemeld. Medvedev verbleef in het Okura hotel.

Weer vrij

De dader is inmiddels weer op vrije voeten. Hij heeft een boete betaald van duizend euro en een schadevergoeding van tweehonderd euro voor het slachtoffer.

Reageer op dit artikel