nieuws

Limburgse kasteelboerderij wordt zorghotel

Hotel

Kasteelboerderij Hoeve Overhuizen in het Limburgse Bocholtz heropent in september als een viersterren zorghotel. Het zorghotel krijgt 72 kamers en naast medische voorzieningen als een ruimte voor fysiotherapie ook horecavoorzieningen als een brasserie.

Limburgse kasteelboerderij wordt zorghotel

Welloord, zoals het hotel zal gaan heten, is een initiatief van Bart Lommen (41). Hij wil met zijn initiatief de doorstroming in de nabijgelegen ziekenhuizen verbeteren. In het zorghotel kunnen gasten zowel voor als na hun operatie aansterken. ‘Een ziekenhuis is goed in opereren, wij in verzorgen,’ zegt Lommen in het Financieele Dagblad.

Camille Oostwegel

Lommen benaderde Nederlands bekendste kasteelhotelier Camille Oostwegel om als commissaris aan te treden. Oostwegel zag hier echter vanaf vanwege zijn drukke werkzaamheden.

De horeca is al bij een reguliere bezettingsgraad van 55 procent rendabel, meent Lommen. De belangrijkste inkomstenbron gaat de zorg vormen. Los van arrangementen kost een eenpersoonskamer gemiddeld 225 euro per nacht, inclusief 24-uurs verpleegkundige zorg en een halfuur zorg op de kamer.

Lommen heeft een keten van vijf zorghotels in zijn hoofd. ‘Zorghotels in een vakantieomgeving’, zoals hij ze zelf typeert

Reageer op dit artikel