nieuws

Londense obers trainen voor Olympische Spelen

Hotel

Het niveau van horecapersoneel in Londen is ver onder de maat, vindt de Britse hospitality-organisatie People 1st. De Olympische Spelen in 2012 in de stad moeten worden aangegrepen de Londense horeca van het ‘Manuel’-imago af te helpen.

Londense obers trainen voor Olympische Spelen

De Spelen zijn bij uitstek een podium om te laten zien wat een stad te bieden heeft op gebied van gastvrijheid, meent People 1st. In het geval van Londen is dat op dit moment volgens haar bar weinig.

Imago

Om het imago van de stad tijdens de Spelen niet te laten verpesten door slecht horecapersoneel roept People 1st alle Londense horeca-ondernemers op hun personeel te trainen in aanloop naar het evenement.

Op dit moment waarderen toeristen Engelse gastvrijhied maar matig, en plaatsten het land op plaats 17 van 35 onderzochte landen.

Slechte service, kennis en vaardigheden van het bedienend personeel geven horeca in de Engelse hoofdstad volgens People 1st een waar ‘Fawlty Towers-imago’, naar de Britse comedyserie met John Cleese in de rol van hotelier.

Manuel

Onderzoek van de organisatie wees uit dat bijna tweederde van de horecazaken vindt dat hun personeel hetzelfde niveau heeft als Cleeses stuntelige Spaanse hulpje Manuel in Fawlty Towers. Dat een groot deel van het horecapersoneel in Londen uit het buitenland komt, sterkt dat imago alleen maar.

People 1st schat dat Londen tussen nu en de Spelen over 5 jaar nog 43.000 mensen nodig heeft in de hospitalitysector. Om dat te bewerkstelligen en om het niveau van het huidige personeel op te krikken heeft ze een trainingstraject opgezet waarna deelnemers een certificaat krijgen om aan te tonen dat hun vaardigheden op niveau zijn.

Reageer op dit artikel