nieuws

LookingforBooking.com verwacht toename prijsacties

Hotel

Internetfenomeen Ben Woldring, die de prijsvergelijkingsite LookingforBooking.com heeft gelanceerd, verwacht dat boekingssites nog meer met prijzen gaan stunten. ‘Door prijsacties komen ze prominenter op de site te staan’.

LookingforBooking.com verwacht toename prijsacties

In een toelichting aan MissetHoreca.nl laat Ben Woldring, die bekend is van succesvolle vergelijkingssites waaronder Bellen.com en Gaslicht.com, weten dat hij de vergelijkingsite van hotelkamers is gestart om overzicht te geven van de verschillende prijzen.

‘Het is een zeer complexe markt door de verschillende bookingaanbieders en prijzen. Als consument merkte ik dat zelf. Het was telkens weer een hele speurtocht om een geschikte, goedkope kamer te vinden. Ik dacht, hier moeten meer mensen last van hebben’, aldus Woldring.

Onafhankelijk

En dus startte hij ruim twee jaar geleden het project wat uiteindelijke resulteerde in LookingforBooking.com. ‘Eind 2006 zijn we begonnen. Eerst met het in kaart brengen van vaste informatie van individuele hotels. Later zijn daar de gegevens van de bookingsites bij gekomen’

LookingforBooking.com werkt samen met ruim twintig bookingssites. De bookingssites zullen er alles aan doen om bovenaan in de ranglijst van LookingforBooking.com te komen, verwacht Wolding.

‘In de energiemarkt zie je dat de leveranciers allerlei acties bedenken om zo prominenter in beeld te komen. Vanuit de hotelbranche heb ik al vragen gekregen om de bovenste positie te koop is. Maar dat is onmogelijk. We blijven altijd onafhankelijk’.

Tips for Trips

Nu de lancering van LookingforBooking.com een feit is, maakt Woldring werk van een verlanglijstje die er ligt om de site uit te bouwen. ‘We willen het onderdeel Tips for Trips uitbreiden om bezoekers op ideeën te brengen en ik sluit samenwerking met andere partijen zoals de Nederlandse Spoorwegen niet uit om via onze site treinkaartjes te kunnen kopen.’

Daarnaast wil de vergelijkingsite van hotelprijzen ook in het buitenland actief worden. In Duitsland heeft Woldring al 7.800 ketenhotels in kaart gebracht.

Reageer op dit artikel