nieuws

Losgeld geëist voor hotelschilderijen

Hotel

Het Promenade Hotel in Den Haag is de gestolen schilderijen die het kwijt is geraakt bij een brute roof, op het spoor. Informanten van de politie weten waar de schilderijen zich bevinden. Het hotel moet eerst losgeld betalen voordat de informanten leveren.

Losgeld geëist voor hotelschilderijen

Dat meldt De Telegraaf. In april werd de Nederlandse hotellerie opgeschrikt door een brute kunstroof in het Crowne Plaza Promenade Hotel in Den Haag. Uit het hotel, dat wereldwijd bekend staat om haar fraaie kunstcollecties, verdwenen zeventien topstukken.

Onderhandelen
Directeur Maarten de Boer is bepaald niet blij over de situatie waarbij het hotel zijn eigen schilderijen moet terugkopen met losgeld aan informanten. ‘We zijn al weken aan het onderhandelen. Waarom zet de politie het blauwe zwaailicht niet aan om de schilderijen meteen te halen’, vraag De Boer zich in De Telegraaf af.

Zie ook:
KHN-voorzitter slachtoffer van kunstroof

Reageer op dit artikel