nieuws

Lottowinnaars boeken geen hotels in verre landen

Hotel

Mensen die miljonair zijn geworden door het winnen van de lotto, boeken graag een hotelkamer met meer luxe dan zij zich eerder konden veroorloven. De bestemming blijft echter hetzelfde, blijkt uit onderzoek van Lotto.

Lottowinnaars boeken geen hotels in verre landen

Onderzoek onder recente Lottomiljonairs toont dat 83 procent van deze mensen in 2011 voor een vertrouwde vakantiebestemming kiest. Redenen die daarvoor worden gegeven zijn onder andere de bekende omgeving, het jaarlijks opzoeken van familie of vrienden of de mooie en leuke bestemming.

Dichtbij

Opvallend is ook dat ruim driekwart (78 procent) kiest voor een bestemming dicht bij huis. Landen als Turkije, Frankrijk en Portugal zijn populairder dan exotische oorden. Ook geeft 89 procent van de ondervraagden aan niet langer weg te gaan dan zij voorheen deden.

Vaker en duurder

Wel geeft 39 procent van de ondervraagden aan vaker met vakantie of een weekendje weg te gaan. Ook wordt er behalve luxer gelogeerd ook duurder gegeten en gevlogen.

Reageer op dit artikel