nieuws

Luken steunt Rinkens in hotelschool-uitspraak

Hotel

Paul Rinkens krijgt in zijn mening over de verkoopkwaliteit van studenten of afgestudeerden van hotelscholen bijval van Chris Luken. De topman van de Fletcher Hotel Group, in 1996 uitgeroepen tot Salesmanager van het Jaar, stelt wel dat je salesmensen nooit over één kam mag scheren.

Luken steunt Rinkens in hotelschool-uitspraak

‘Sales gaat echt over het individu en dat staat geheel los van welke vooropleiding dan ook. Wel is het zo dat deze opleidingen zeer algemeen voor het hotelvak zijn. Ik denk dat je betere verkopers vindt uit de hoek van de autobranche, kopieerbranche, deur-aan-deur verkopers en Gouden Gids, dan van een hotelschool’, zo laat Luken weten.

Volgens Luken is verkopen een vakapart en niet te leren. ‘Je moet het gewoon kunnen. Het is een vak waar je een aangeboren talent voor moet hebben. In verkopen moet je ook echt zin hebben om succesvol te zijn’. Chris Luken werd in 1996 door SMA en Managementteam uitgeroepen tot Salesmanager van het Jaar.

Paul Rinkens meldde twee weken geleden dat voor salesfuncties voor zijn nieuwe hotelconcept Qbic studenten of afgestudeerden van hotelscholen weinig kans maken. Studenten van de hotelschool zijn “pleasers” en hebben niet door dat er ook verkocht moet worden’, aldus Rinkens.

Reageer op dit artikel